با میلـگرد بیشتر اشنا شویم

با میلـگرد بیشتر اشنا شویم

امروزه با پیشرفت قابل توجه در ساختمان سازی رو به رو هستیم و پیشرفت همیشه همراه با نیاز های جدید متفاوت است. با توجه به اهمیت امنیت و استحکام در ساختمان ها از ابزار های مختلفی برای ایجاد این استحکام بالا استفاده میکنیم. مهم ترینِ این ابزار ها، میلگرد است. برای داشتن استحکام بالا استفاده از میلـگرد الزامیست. میلگرد کجا کاربرد دارد؟ بتن ها بدون میلگرد هیچ استقامتی ایجاد نمیکند و برای ایجاد ثبات نیاز به میلگرد دارد. بنابراین کاربرد اصلی میلگرد ها در سازه های بتنی برای افزایش استحکام است.

 

در ادامه همراه من باشید تا به شما دوستان عزیزم این محصول رو بیشتر معرفی کنم

میلـگرد چیست

میلـگرد پروفیل میله ای تو پر به شکل استوانه است و در سایز های متفاوتی ساخته و استفاده میشود، که بیشتر نوع اجدار ان توسط مردم شناخته شده است. تنوع در تولیدات میلگرد بسیار زیاد است و کاربرد های زیاد و گوناگونی در صنعت دارند. با این حال عموما میلگرد ها از جنس فولاد هستند. اگر میخواهید با کاربرد ها و انواع و تفاوت های میلگرد ها اشنا شوید با من همراه باشید.

بتن و میلـگرد

همانطور که میدانید در لایه های مختلف کف سازی یا اصطلاحا سفت کاری از بتن برای استحکام، ایجاد شیب، ایجاد سطحی یک دست و … استفاده میشود اما بیشترین استفاده ان برای ایجاد پایستگی در ساختمان است. اما این بتن به تنهایی توانایی حفظ استحکام و مقاومت کافی را ندارند.

میلگرد در بتن، باعث افزایش مقاومت کششی ان میشود و در نتیجه بتن را تقویت میکند. درواقع میلگرد در بتن مانند کاه در کاه گل است. این مقاومت کششی در هنگام زلزله از شکستگی و ترک خوردن بتن جلوگیری میکند و در نتیجه سازه حفظ میشود. به همین دلیل هست که همواره مهندسان عمران در پی یافتن متریال هایی هستند که مقاومت کششی بتن هارا افزایش دهند.

تاریخ استفاده از میلـگرد و بتن در سازه ها

بیاید ابتدا به تاریخ استفاده از این مقطع فولادی به پردازیم و بعد میلگرد را بررسی کنیم. نخستین بار جوزف لوئیس در سال 1800 ب.م در ساخت سازه تصمیم گرفت از میله های فولادی استفاده کند. سپس او دید که این تصمیم و استفاده از میله های فولادی در ساخت سازه باعث افزایش مقاومت شده. این سبب شد مقاومت و نیروی کششی تا حد زیادی بهبود پیدا کند. بعد از این نتیجه عالی میله های فولادی خیلی بیشتر در ساخت و ساز استفاده شدند و شرکت های بزرگ مختلف از این روش استفاده می کردند اما هنوز هیچ استاندارد و الگوی مشخصی مانند میلگرد های امروزی وجود نداشت.

میلگرد ها بدون هیچ الگویی تا سال 1878 تولید و استفاده میشدند تا در این سال نخستین استاندارد تولید میلگرد فولادی توسط تادئوس هیات ارائه داده شد. استفاده از این روش از سال 1900 افزایش چشم گیری پیدا کرد و تا دهه 1950 اکثر تولید کننده های صنعت ساختمان میلگرد تولید میکردند و در سمت دیگر شرکت های ساختمان سازی و مهندسان عمراناز این  میلگرد برای افزایش مقاومت کششی در سازه ها استفاده میکردند. حین این تولید مصرف های ساخت و ساز میلگرد دچار پیشرفت زیادی شد و در اخر میلگرد تبدیل به بهترین روش برای تقویت بتن ها شده اند و هنوز استفاده میشوند.

کاربرد میلـگرد ها

همانطور که میدانید میلگرد ها نقش و کاربرد های بسیاری در سازه های عمرانی مثل ساختمان دارند. عموما میلگرد ها در تمامی سازه های بتنی استفاده میشوند. سازه هایی مثل: ساختمان (فوندانسیون، ستون، تیر، دیوار و …)، پل (عرشه، شاه تیره، پایه، تکیه گاه و …)، تول (قاب، راک بولت، سگمنت و…)

به طور کلی میلگرد ها از نظر شکل ظاهر به دو دسته اجدار و ساده تقسیم میشوند.

دسته میلـگرد های ساده

همانطور که میدانید درز انقباض وظیفه دارد از ترک و جمع شدگی در بتن جلوگیری کند، موقع اجرای درز انقباض گیر در فاصله های مشخصی از میلگرد ساده استفاده میکنند تا احتمال جمع شدن و ترک خوردن در بتن به کمترین حالت ممکن برسد. درز انقباض در اتوبان ها و فرودگاه ها استفاده میشود/

برای سازه های سنگین و دیگر سازهایی مثل پل، نمیتوانیم از میلگرد های صاف استفاده کنیم. میلگرد های ساده به دلیل صاف بودنشان به اسانی خم میشن و همچنین اصتحکاک لازم بین بتن و میلگرد ایجاد نمیشود.

دسته میلـگرد های اجدار

میلگردهای آجدار یکی از پراستفاده ترین انواع میلگرد فولادی در صنعت هستند. ظاهر این میلگردها همانند اسمشان آجدار و زبر است به گونه ای که شما برای استفاده از این مقاطع در بتن‌ریزی به هیچ مشکلی برخورد نکنید. آجهای موجود روی این محصولات باعث شده در زمان بتن ریزی اتصال به خوبی بین میلگرد و بتن ایجاد بشود. اتصال محکم احتمال جدا شدن قطعات را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. میلگردهای نوع آجدار در سایز 6 تا 50 میلی‌متری در کارخانه‌های مختلفی در سراسر ایران تولید می‌شوند. به طور کلی می‌توان این میلگردها را در نوع آجدار ترمومکانیکی (TMT) و با مقاومت بالا (HSD) در بازار مشاهده کرد. اطلاع دقیق از ویژگی میلگردهای مختلف به شناخت بهتر اسن مقاطع و استفاده درست از آن‌ها کمک می‌کند.
میلگرد ها از نظر مقاومت
انواع میلگردهای فولادی از نظر نوع را می‌توان به 6 دسته تقسیم کرد: 1. اروپایی 2. فولاد کربن 3. اپوکسی 4. گالوانیزه 5. فایبرگلاس 6. ضد زنگ

میلگرد اروپایی

میلگرد اروپایی نوعی از میلگرد است که با استفاده از آلیاژ منگنز تولید می‌شود. استفاده از میلگردهای اروپایی برای ساخت و ساز در مناطق زلزله خیز و مکان‌هایی که ساختار یکپارچه دارند، پیشنهاد نمی‌شود.

میلگرد فولاد کربن

میلگرد فولاد کربن را با نام میلگرد نوار سیاه نیز می‌توانید خریداری کنید. این نوع میلگرد در دسته متدال‌ترین انواع میلگرد قرار دارد. این میلگردها مقاومت بالایی در برابر رطوبت و زنگ زدگی ندارند به همین دلیل استفاده از آن ها در آب و هوای مرطوب به هیچ عنوان مناسب نیست.

میلگرد اپوکسی

زمانی که روی میلگرد فولاد کربن را با اوکسی بپوشانند، میلگرد اپوکسی تولید می‌شود. این عمل باعث افزایش مقاومت در برابر زنگ زدگی به میزان 70-1700 برابر می‌شود. توجه داشته باشید که پوشش اوکسی روی این میلگردها نازک بوده و درصورتی که خش بردارد یا آسیب ببیند، ویژگی زنگ زدگی دچار مشکل خواهد شد.

میلگرد های گالوانیزه

نوع بعدی میلگردهایی که می‌خواهیم با هم بررسی کنیم، میلگردهای گالوانیزه هستند. این میلگردها نسبت به نوع فولاد کربن، تنها 40 برابر مقاوم‌تر هستند. نکته‌ای که این میلگردها را به یکی از بهترین‌ها تبدیل کرده است، مقاومت بالای پوشش گالوانیزه در برابر آسیب دیدگی است. این موضوع میلگرد گالوانیزه را نسبت به میلگرد اپوکسی در رده بالاتری قرار می‌دهد. البته توجه داشته باشید که قیمت میلگرد گالوانیزه از نوع اپوکسی بیشتر است.

میلگرد های کامپوزیتی

میلگردهای کامپوزیتی GFRP شباهت زیادی به فیبر کربن دارند به همین دلیل در زمان استفاده ما مشکلاتی قبیل خم شدن مواجه نخواهید شد. میلگرد GFRP برای تقویت بتن بسیار مناسب بوده و دارای قابلیت ضد زنگ بالایی است. این محصول از نظر وزن بسیار سبک است. قیمت میلگردهای کامپوزیت از نوع اپوکسی بیشتر است.

میلگرد فولاد ضد زنگ

آخرین نوع میلگردی که می‌خوایم به شما معرفی کنیم، میلگرد فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل است. قیمت میلگرد استنلس استیل به دلیل کیفیت بالا از دیگر انواع میلگرد موجود در بازار بالاتر است. این میلگردها 1500 برابر میلگرد سیاه مقاومت داشته و بهترین تقویت کننده برای بتن ریزی سازه حساب می‌شوند. میلگرد استنلس استیل در زمان استفاده به راحتی خم می‌شود که یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت آن است.

در بین همه تولید کنندگان میلگرد ، چندی از انها برتر هستند. و من با یکی از صاحبین این نام ها در نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان اشنا شدم.
شرکت فولاد صنعت تولید کننده میلگرد و سایر فراورده های فولادی است. شما میتوانید به سایت این شرکت سر بزنید، از محصولاتشون دیدن کنید و سفارش دهید

امیدوارم در این مقاله اطلاعات کافی و خوبی در اختیار شما گذاشته باشم. میتوانید بقیه مقاله های ثنا سرلک را در وبلاگ من مشاهده کنید.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.